06 - 5164 8220 info@kootching.nl

En weer is er een jaar voorbij. Het lijkt me een mooi moment om je te bedanken. Te bedanken voor ons contact in het afgelopen jaar, de lach die we mochten delen, de traan… Ik wil je bedanken voor je opdracht(en), wat ik van je mocht leren, voor wat ik je mocht geven, of dat ik met je mocht sparren. Ik waardeer het zeer!

Ik hoop dat ons contact zich weer zal voortzetten in 2017 en misschien mag ik weer wat voor jou, of een bekende van jou, betekenen. Ik heb mij in 2016 in ieder geval weer verder bekwaamd in het prachtige coach vak.

Recentelijk heb ik een nieuw diploma gehaald en ik mag me nu officieel IEMT practitioner noemen. Wat is IEMT vraag je je wellicht af? IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als het gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen emotioneel worden in bepaalde situaties. Het is een methodiek voor verandering van ongewenst intens negatieve gevoelens en het updaten van identiteitsdelen.

IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen.

Waarom ik IEMT aan mijn ‘rugzak’ heb toegevoegd? Mijn ultieme doel is om jou verder te helpen in het bereiken van je doelen; in je vrij voelen; in nog gelukkiger zijn. Daarbij faciliteer ik je in mijn coachgesprekken. In die gesprekken (en tussen de gesprekken door) doe jij het grote werk. Immers, alle kracht, kennis, wijsheid en ideeën zitten al in jouw besloten. Het gaat er om die wijsheid te ontsluiten. Het frustreerde me dat het niet altijd lukt. Dat een enkeling tegen een barrière oploopt die hij of zij niet kan slechten. Iets uit het verleden. Iets in het onderbewuste dat zijn / haar gedrag stuurt en waardoor hij / zij dus moeilijk zijn gedrag kan kiezen. Want wist je dat 95% van ons gedrag wordt gestuurd door ons onderbewuste? 95%! Welnu, bij IEMT werk je dus met dat onderbewuste. Je werkt met problematische, steeds terugkerende gevoelens, die je niet met je verstand kunt beïnvloeden. Het zijn vaak gevoelens die ontstaan zijn door nare ervaringen in het (verre) verleden, maar die onze reactie in het heden nog steeds beïnvloeden.

Het resultaat van het werken met IEMT is dat de herinnering zijn emotionele lading verliest en minder storend wordt. Er ontstaan gezonde grenzen tussen verleden en heden en er ontstaan gezonde grenzen tussen jezelf en de ander. Hierdoor kun je in het nu gewoon de gevoelens ervaren die bij het nu horen en kan je in je kracht blijven. Een mooie aanvulling dus van mijn rugzak.

Ik wens je heel mooie en ‘warme’ feestdagen en ik hoop dat 2017 je mooie ervaringen geeft die je met dierbaren kunt delen.


Ook dit keer vond ik weer een mooie quote. Hij past bij hoe ik denk. Hij past ook prachtig bij dit moment; bij de feestdagen. Hoe mooi is het om mensen blij te maken door iets te delen? Hoe mooi is het om je aandacht, tijd en liefde te delen? Is dat niet waar het allemaal om gaat? Dat kan van heel groot: zorg, medicijnen, voedsel, aandacht en liefde delen aan vluchtelingen uit Aleppo. Tot heel klein: Als ik een kerstkrans en een bezoekje breng bij een eenzame oude buurvrouw, weet ik niet wie zich gelukkiger voelt. Zij, omdat ik langs kom. Of ik, omdat ze blij is dat ik er ben. Er zijn zoveel mensen die zich vergeten voelen.

Met wie ga jij delen de komende dagen?