Coaching

In de coach gesprekken van Kootching draait het om bewustzijn. Ik luister goed naar jouw voorbeelden. Ik herken patronen en houd je vervolgens een spiegel voor. Je wordt je bewust van jouw aandeel in de situatie. Je herkent hoe je in bepaalde situaties bent gekomen; mede door je eigen gedrag. Samen kijken we vervolgens hoe je anders had kunnen reageren in die betreffende situatie. Met dit inzicht ga je in de praktijk aan de slag. Je ervaringen bespreken we in volgende gesprekken.

Door te reflecteren in de gesprekken, krijg je zelfkennis en zelfkennis is weer nodig om jezelf te kunnen ontwikkelen. Je leert inzien welke situaties je liever ontloopt omdat ze moeilijk zijn, echter je zult merken dat die situaties nu juist dé ervaringen blijken te zijn waar je van leert. Je komt erachter welk gedrag tot succes leidt en wat minder succesvol gedrag van je is. Je gaat doorzien wat je eventueel in de weg staat jezelf te zijn.

Maar dat is nog niet alles! We kijken ook naar wat je belangrijk vindt in het leven. Wat je bezig houdt; wat je wilt bereiken. Je waarden, normen en beperkende overtuigingen. Immers, wat er onder de ijsberg ligt, is een belangrijke motivator voor je gedrag.

Door te onderzoeken wat je belangrijk vindt in het leven, wat je wilt nastreven, waar je beperkende overtuigingen liggen en wat je waarden en normen zijn, leer je welke keuzes je kunt maken om beter in balans te zijn. (Immers als je in balans en vanuit je talenten en passie werkt, sta je in je kracht en ben je beter in staat om de ratrace van vandaag de dag te kunnen bijbenen en er met plezier in te kunnen functioneren.)

Het coach traject van Kootching is in feite het op gang brengen van een continue proces. Je krijgt tools aangereikt om jezelf te leren kennen. De aanpak van Kootching is dan ook niet gericht op een eindpunt. Het is vaak veeleer een beginpunt van je persoonlijke ontwikkeling.

coachmodel