Executive coaching

slider-executive-coaching

Executives (Directeuren, CFO, COO, advocaten, senior managers, enz.) moeten zich meer dan ooit focussen op de echte prioriteiten en de juiste beslissingen nemen. Executives dienen vooruit te kijken, een visie te ontwikkelen, cultuurwaarden zichtbaar te maken en bereid te zijn om de noodzakelijke acties en cultuurveranderingen in gang te zetten. Van executives wordt tegenwoordig gevraagd dat ze continue in verbinding zijn met hun mensen en de context; dat ze op alle niveaus de dialoog aangaan.

Juist daarom is het voor executives belangrijk om te kunnen sparren en ook zij hebben behoefte om te leren. Alleen zij zitten soms in een ivoren toren. Zij geven aan dat hun deur open staat, maar ervaren dat mensen het moeilijk vinden om binnen te lopen om te sparren of om feedback te geven. Terwijl feedback onontbeerlijk is om te blijven groeien! Ook kan het zijn dat zij het moeilijk vinden om zich kwetsbaar op te stellen binnen een MT of maatschap; of denken misschien wel dat zij het allemaal moeten weten, immers zij zijn de senior executive.

Mogelijke onderwerpen voor executive coaching waar je bij Kootching voor terecht kunt, zijn:
Belangrijke doelen identificeren en focus in de uitvoering; begeleiding bij het realiseren van duurzame resultaten; het bouwen, vergroten en herstellen van vertrouwen (van jezelf met anderen of binnen het team); balans tussen werk en privé; groeien in een nieuwe rol en verantwoordelijkheid; nadenken over persoonlijke ontwikkeling en carrièreplanning; versterken van samenwerking binnen en effectiviteit van het MT; vergroten van verantwoordelijkheidsbesef, initiatief, risico durven nemen en team empowerment; vergroten van interpersoonlijke vaardigheden teneinde meer draagvlak  te ontwikkelen.

Vaak zijn executives door bepaalde sterke karakter eigenschappen gekomen waar zij nu zijn. Alleen, wat ze tot hier heeft gebracht, brengt ze niet per se verder! (Soms staat ons vroegere succes ons toekomstige succes in de weg.) Nu is het zaak om verder te groeien en nog succesvoller te worden. Naast ‘standaard’ executive coaching biedt Kootching nu ook Stakeholder Centered Coaching by Marshall Goldsmith aan; een executive coach programma dat meetbaar resultaat in leiderschap ontwikkeling garandeert. Kernbegrippen in het programma zijn feedback en feedforward. Oftewel, je krijgt inzicht in je ontwikkelpunten gebaseerd op handelingen uit het verleden, waarbij daarna de focus ligt op leren en de toekomst; samen met je belangrijkste stakeholders. Dit programma is ‘simple but not easy’, maar wel erg effectief!

scc-logo-plus-650px