Training

slider-training
De trainingen die Kootching geeft, zijn allen rondom het onderwerp leiderschap. Het gaat over effectiviteit, het vinden van je passie, het bepalen of het herijken van een visie, daadkracht, invloed, communicatie en vertrouwen. Kortom, het gaat over persoonlijke ontwikkeling; prettige, effectieve relaties en managementvaardigheden.

Voorbeelden van trainingen zijn:

 • The 7 Habits of highly effective people *
 • The 7 habits for managers *
 • Leadership *
 • The speed of Trust *
 • Effectieve communicatie
 • Maatwerk

* Nicole Koot is één van de zeer zorgvuldig geselecteerde trainers in Nederland die gecertificeerd zijn om deze training namens het instituut FranklinCovey te geven. Zie voor nog meer informatie over deze trainingen: www.franklincovey.nl

Franklin-Covey-Coorperate-Logo-300px 

‘The 7 Habits of highly effective people’:

Een workshop voor iedereen die zijn/haar persoonlijke effectiviteit wil verbeteren en persoonlijk leiderschap wil vergroten. De workshop is gebaseerd op één van de best verkochte zakelijke boeken aller tijden, ‘The 7 Habits of highly effective people’ van Stephen R. Covey.

Je gaat intensief aan de slag met onderwerpen als:

 • Ik ben wel druk, maar ben ik wel met de juiste dingen bezig?
 • Is mijn balans werk-privé nog wel in orde?
 • Hoe haal ik meer uit mezelf?
 • Hoe haal ik meer uit relaties en versterk ik de samenwerking?

‘The 7 Habits for Managers’:

Een intensieve en praktijkgerichte ervaringsworkshop die uitgaat van de grondbeginselen van inspirerend leiderschap. Deze training geeft managers een reeks hulpmiddelen om de managementuitdagingen van vandaag aan te gaan.

De deelnemers leren o.a. hun oplossingsgerichtheid en initiatief te vergroten; de bijdrage te bepalen die zij willen leveren in hun rol als manager; prestaties te managen door een balans te maken tussen verantwoording nemen en vertrouwen te geven; een constructieve terugkoppeling te geven.

 ‘The Speed of Trust’:

Tijdens deze training leer je vertrouwen in relaties te bouwen, vergroten, dan wel herstellen indien het er niet meer is. Dalende omzetten door een lagere productiviteit, weerstand tegen nieuwe hulpmiddelen, gemiste kansen, bureaucratie; het kunnen allemaal signalen zijn van een laag vertrouwen binnen jouw team of organisatie. En minder vertrouwen = lagere snelheid = stijgende kosten. Daarentegen verlaagt werken op basis van vertrouwen de kosten aanzienlijk en verhoogt het winsten en resultaten. Leer hoe u het vertrouwen in relaties kunt vergroten dan wel herstellen.

Leadership’:

De uitdagingen van vandaag vragen om een leiderschapsstijl die past bij de dynamiek van onze tijd en de behoeften van hedendaagse medewerkers. Dit betekent voor leiders een nieuwe manier van denken (mind-set), het hanteren van nieuwe vaardigheden (skill-set) en gebruiken van nieuwe instrumenten (tool-set).

De deelnemer gaat aan de slag met 4 leiderschapsuitdagingen:

 1. Vergroot vertrouwen; op welke wijze bouw of herstel je vertrouwen?
 2. Verduidelijk richting; waar gaat het echt om in jouw organisatie / op jouw afdeling? Wat is de bijdrage die jij hieraan levert?
 3. Stroomlijn systemen; creëer een optimale manier van werken, waarbij de focus ligt op de kerndoelen en kernprocessen, opdat je de meest optimale resultaten behaalt.
 4. Talenten benutten; mobiliseer het potentieel, het talent en de bijdrage van jouw medewerkers ten volle.

Effectieve communicatie

Soms denken we dat we hetzelfde bedoelen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Of we gaan na een vergadering uit elkaar in de wetenschap dat we weten waar we aan moeten werken en later blijkt dat sommigen het anders hebben geïnterpreteerd en met iets anders dan verwacht terugkomen. Of we voelen in de communicatie een negatieve onderstroom. Allemaal voorbeelden van ineffectieve communicatie, met alle gevolgen van dien. In deze training worden de deelnemers zich bewust van wat effectieve communicatie in de weg staat. Ze krijgen vaardigheden en handvatten om aan te sluiten bij hun gesprekspartner, beter te kunnen luisteren, hun behoeften of zorg zonder oordeel te communiceren om effectiever met elkaar te kunnen samenwerken.

Maatwerk:

Geen bedrijf of team is hetzelfde, dus wellicht is jouw situatie niet in de ‘mal’ van een specifieke training te passen. Vraag een gesprek aan en laten we samen kijken wat de situatie is en waar uw bedrijf / team behoefte aan heeft. Dan creëren we een maatwerk training, specifiek gericht op uw behoefte en doelstellingen. Het kan zijn dat de wensen buiten mijn mogelijkheden liggen, of dat anderen hier beter geoutilleerd in zijn; dan help ik je bij het vinden van een specialist binnen mijn uitgebreide netwerk.