06 - 5164 8220 info@kootching.nl

Integrated Eye Movement Therapy

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als het gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen emotioneel worden in bepaalde situaties. Het is een methodiek voor verandering van ongewenst intens negatieve gevoelens en het updaten van identiteitsdelen.

IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen.

Soms loopt iemand tegen een barrière op die hij of zij niet kan slechten. Iets uit het verleden. Iets in het onderbewuste dat zijn/haar gedrag stuurt en waardoor hij/zij dus moeilijk zijn gedrag kan kiezen. Immers veel van ons gedrag wordt gestuurd door ons onderbewuste. Bij IEMT werk je dus met dat onderbewuste. Je werkt met problematische, steeds terugkerende gevoelens, die je niet met je verstand kunt beïnvloeden. Het zijn vaak gevoelens die ontstaan zijn door nare ervaringen in het (verre) verleden, maar die onze reactie in het heden nog steeds beïnvloeden.

Het resultaat van het werken met IEMT is dat de herinnering zijn emotionele lading verliest en minder storend wordt. Er ontstaan gezonde grenzen tussen verleden en heden en er ontstaan gezonde grenzen tussen jezelf en de ander. Hierdoor kun je in het nu gewoon de gevoelens ervaren die bij het nu horen en kan je in je kracht blijven.