Blog

Sta ik op het randje?…

Posted by on apr 2, 2019 in Blog | 0 comments

…Vraagt een klant me wel eens. En met het randje bedoelt hij/ zij dan het randje van de overspannenheid of burn-out.

Ze komen bij mij met een andere coachvraag, maar hebben dan al een tijdje bepaalde ‘verschijnselen’. (meer…)

De gevangenis van je eigen gedachten

Posted by on dec 18, 2018 in Blog, Geen categorie | 0 comments

Gesprekken, quotes, liedjes en boeken kunnen me enorm inspireren. Zo ook het boek van Dr. Edith Eva Eger: De keuze. Een boek over haar ervaringen in Auschwitz; het overleven van het kamp en hoe zij uiteindelijk bevrijd werd door Amerikaanse soldaten. Ze schrijft dat ze daarna weliswaar vrij was, maar dat zij zichzelf door haar gedachten nog jaren gevangen hield en hoe zij zichzelf leerde bevrijden van deze gedachten. Wat een kracht en wijsheid heeft deze vrouw! Het boek kan ik je van harte aanbevelen.

Door haar inspirerende teksten maak ik een reis door mijn eigen gedachten en ervaringen en door de ervaringen van mijn vrienden/ familie en klanten. Ik weet niet of je het herkent, maar ik doe dan als het ware ‘empirisch onderzoek’ of het klopt wat ik lees, of ik het herken, of ik er iets mee kan en of het mij kan helpen met een uitdaging in mijn leven.

(meer…)

Zonder vertrouwen loopt alles vast

Posted by on sep 19, 2018 in Blog, Geen categorie | 0 comments

In het Algemeen Dagblad van 14 september jl. staat een interview met Nout Wellink, voormalig president van de Nederlandse Bank. De kop van het artikel is ‘Er komt zeker een nieuwe crisis’. Mijn aandacht was meteen getrokken, dus ik heb het artikel gelezen. (Voor de geïnteresseerden, lees hier het artikel).
Op de vraag waar de crisis van 2008 nou precies vandaan komt, vertelt hij over de naoorlogse jaren, waarin steeds ‘grootschaliger van de toekomst’ wordt geleend. “Er was al die tijd een rotsvast vertrouwen dat de dag van morgen altijd beter zou zijn dan vandaag.” Dat vertrouwen maakte dat we ondernamen, investeerden, en vooral veel leenden om al onze dromen waar te kunnen maken. De welbekende bomen groeiden tot in de hemel. (meer…)

De kunst van ‘het niet weten’

Posted by on mei 16, 2018 in Blog, Geen categorie | 4 comments

Leiders behoren alles te weten van wat hun ondergeschikten weten en doen. Alles wat je medewerkers kunnen en weten, moet jij ook kunnen en weten. Toch?

Of…

Gaat leiderschap over het niet weten van het antwoord? En is het zo dat leiders juist in staat moeten zijn om de intelligentie, het talent, de ideeën, de oplossingen en de energie te ontketenen uit het team (of zelfs uit meerdere teams)?

Of beide?

(meer…)

Stip op de horizon

Posted by on jan 8, 2018 in Blog, Geen categorie | 0 comments

Bedankt voor ons contact in 2017! Voor 2018 wens ik je het allerbeste. Ik hoop, los van een goede gezondheid, dat je in 2018 je dromen/doelen waar zult maken.

Heb je tijdens de nieuwjaarsnacht goed kunnen nadenken over die doelen? De zogenoemde goede voornemens? Of ben je daar nog niet uit? Wat gaat 2018 jou brengen? Hoe ga jij je leven leiden?

Persoonlijk leiderschap gaat onder andere over (meer…)

Hoe kom ik over?

Posted by on dec 7, 2017 in Blog, Geen categorie | 0 comments

‘I have learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel’ – Maya Angelou

Zo, ga daar maar eens over nadenken. Bij mij bleef de zin hangen en ik ben me er eens in gaan verdiepen:

(meer…)

Mastercoach

Posted by on mei 17, 2017 in Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Mastercoach

 

Jaaaa! Ik mag mij Master Certified Coach noemen!

Na eind 2015 mijn PCC (Professional Certified Coach) bij de International Coach Federation te hebben gehaald, besloot ik door te gaan voor de Master titel.

Waarom?

(meer…)

Kootching bij RTL4 LifestyleXperience!

Posted by on mrt 30, 2017 in Blog, Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Kootching bij RTL4 LifestyleXperience!

Begin februari 2017. Ik word gebeld door iemand van een productiemaatschappij voor een programma op RTL4. De rest hoor ik door de opwinding niet meer… (meer…)

Bedankt!

Posted by on dec 22, 2016 in Blog, Geen categorie | 0 comments

En weer is er een jaar voorbij. Het lijkt me een mooi moment om je te bedanken. Te bedanken voor ons contact in het afgelopen jaar, de lach die we mochten delen, de traan… Ik wil je bedanken voor je opdracht(en), wat ik van je mocht leren, voor wat ik je mocht geven, of dat ik met je mocht sparren. Ik waardeer het zeer! (meer…)

Moeten, of willen we reorganiseren?

Posted by on okt 11, 2016 in Blog | 0 comments

blog-5-wij-willen-button

In een van mijn laatste blogs had ik het over een uitspraak uit het boek ‘If life was a game, these were the rules’ van Chérie Carter Scott Ph.D.:

‘Should leads to decision, which leads to sacrifice.
Want leads to choice, which leads to commitment.’

Toen had ik het over moeten/besluiten en willen/keuzes van individuen. (klik hier om het blog alsnog te lezen) Vandaag wil ik eens filosoferen over wat dit voor bedrijven en teams kan betekenen.

(meer…)