06 - 5164 8220 info@kootching.nl

Over Kootching

Masterful maatwerk en verdieping

Over Kootching

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Koot, gecertificeerd mastercoach voor executives en hoogopgeleide professionals. Ik beschrijf mezelf het liefst door de ogen en ervaringen van cliënten.  Cliënten typeren mij als empathisch, analytisch, resultaatgericht, gepassioneerd en vast van plan het verschil te maken.

Een cliënt omschreef mij recent aan de hand van 4 B’s:

  • Betrokken: je voert diepe gesprekken, waarbij je echt doorvraagt en tot de kern komt.
  • Beschikbaar: zowel op afspraak als daarbuiten als het nodig is.
  • Brutaal: je durft tegengas te geven.
  • Betrouwbaar: je komt je afspraken na en gesprekken zijn absoluut vertrouwelijk.

Ik zou daar zelf nog een B aan toe willen voegen. De B van Ben: ik ben mezelf. En jij mag dat ook zijn. In al je hoedanigheden, met je sterktes en je zwaktes. En daarom zijn wij samen zo effectief.

Waarom je bij mij wilt komen voor coachgesprekken?

Je bent een professional, die haar vak serieus neemt. Je weet wat je doet, bent precies, hebt een goed overzicht over de sessies heen, houdt de rode draad naar mijn gewenste resultaten vast en stelt vragen die mij aan het denken zetten. Ik kom bij jou omdat ik een ander soort gesprek wil.

Sharon van Emden

Senior Lecturer, Hotelschool The Hague

Dat ik mijn vak serieus neem, licht ik graag toe. Coaching is een onbeschermd beroep. Daarom heb ik me te laten accrediteren door de International Coach Federation (ICF) en ben ik door hen geclassificeerd als Master Certified Coach (MCC). Ik koos voor de ICF omdat deze organisatie het coach vak naar een steeds hoger niveau wil tillen. Mijn ervaring is dat werken volgens de ICF-kerncompetenties je gesprekken écht effectiever maken en meer diepgang geven. Dit helpt cliënten in het bereiken van resultaten tijdens het coachtraject.

Wat zegt dit over mij? Ik ga voor resultaat, wil retegoed zijn en ontwikkeling is een van mijn belangrijkste waarden.

Hoe ik coach?

Ik besteed veel aandacht aan de coachvraag, zodat we de vraag achter de vraag boven tafel krijgen en we met het juiste vraagstuk aan de slag gaan. Dit doe ik aan het begin van het traject én aan het begin van iedere sessie. Dat maakt dat ik niet werk volgens een vast format. Immers iedere cliënt is anders. Het is maatwerk!

Ik ben van mening dat je vanuit verbinding met de cliënt alles kunt zeggen, vandaar dat men mij kent als iemand die naast empathisch ook confronterend kan zijn en scherpe feedback kan geven zonder mensen te veroordelen.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik bijna altijd de juiste vragen te stellen en de juiste tools aan te reiken, op het juiste moment. Via mijn vragen ontsluiten we jouw mogelijkheden en kennis; we doen het samen. En al die tijd houden we jouw doel vast en gaan we voor het door jou gewenste resultaat.

Voor wie ben ik de geschikte coach?

Ik coach (boardroom) executives en hoogopgeleide professionals. Omdat ik zelf jarenlang actief was in het bedrijfsleven weet ik waar jij het over hebt en hoef je niet veel uit te leggen. We kunnen direct de diepte in. Door mijn rijke coach ervaring (inmiddels 22 jaar) ben ik met veel mensen en uitdagingen in aanraking gekomen, van ‘professionals issues’ tot ‘boardroom dynamics’, hetgeen mijn kennis en ervaring verder heeft verrijkt. Ik heb met succes binnen veel organisaties veel mensen een stap verder gebracht in hun persoonlijke ontwikkeling, met hun carrière pad en met hun leiderschapsvragen.

Mijn motto's

  1. Het gaat niet om de context, maar hoe jij je tot de context verhoudt.
  2. Problemen moeten een niveau lager worden opgelost dan waar ze ontstaan.
  3. Op het moment dat het in je onderbewuste zit, regeert het jou. Op het moment dat het in je bewuste is, heb je een keuze.

Mijn motto's

  1. Het gaat niet om de context, maar hoe jij je tot de context verhoudt.
  2. Problemen moeten een niveau lager worden opgelost dan waar ze ontstaan.
  3. Op het moment dat het in je onderbewuste zit, regeert het jou. Op het moment dat het in je bewuste is, heb je een keuze.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een (intake-)gesprek in. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Meld je aan voor de inspiratiemail

Wil je vaker tips over nieuwe ontwikkelingen binnen het coach vak, de eigen vaardigheden, mogelijkheden voor een maatwerk traject, of wetenswaardigheden over leiderschap ontvangen. Je leest erover in de Inspiratiemail die 4 tot 6 keer per jaar verschijnt.

Contact

06 - 5164 8220
info@kootching.nl